Dokumentaalfilm avab Maria Fausti elu loomingu taga

Margus Haav
, reporter
Copy
Kaupo Kruusiaugu dokumentaalfilm "Machina Faust", mis portreteerib andekat saksofonisti Maria Fausti, linastub 26. oktoobril Viljandi kinos Centrum.
Kaupo Kruusiaugu dokumentaalfilm "Machina Faust", mis portreteerib andekat saksofonisti Maria Fausti, linastub 26. oktoobril Viljandi kinos Centrum. Foto: Erik Põllumaa

Kolmapäeval, 26. oktoobril kell 19 näeb Viljandi kogukonnakinos Kaupo Kruusiaugu dokumentaalfilmi "Machina Faust", mis portreteerib andekat saksofonisti Maria Fausti. Film vaatleb jõulise saare naise edu meestekeskses muusikamaailmas, paralleelselt kulgeb isiklik elu oma keeruliste hetkede ja valikutega.

Kolme aasta sisse, mil filmi üles võeti, jääb kolme Maria Fausti teose sünd, aga sellesse aega jäävad ka rasked isiklikud läbielamised, koroonakriis ja heitlikud suhted abikaasaga. Film vaatleb, kuidas isiklikust elust võrsub looming ning mis on loomingulise kompromissituse hind.

"Olen väga tänulik Mariale julguse eest oma elu jagada ja seda mitte ainult muusikalistel kõrghetkedel, vaid ka heitlikematel aegadel," märkis režissöör. "Kes vähegi Mariat teab, siis ma loodan, et tema südikus, hoogsus ja elujanu on usutavalt ka filmis näha."

Saaremaal sündinud ja nüüdseks juba 20 aastat enamasti Taanis elanud muusik ja helilooja on võitnud viis Taani Grammyt ja pälvinud tunnustust ka Eestis. Filmis näeb perevägivalla ohvritele pühendatud teose "Maarja missa", plaadi "Organ" ja tänavu väljatulnud sooloalbumi "MOnuMENT" sünniprotsessi ning kirevat elu selle taga.

{iframe_embed}

"MACHINA FAUST" treiler from Flo Film on Vimeo.

{/iframe_embed}

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles