Kuraditosin rahvamaja avas ukse ja näitas, milleks neid vaja on

Margus Haav
, reporter
Copy
Rahvamajade ühingu eestvedamisel teoks saanud Eestimaa rahvamaja päev pakkus ka Viljandimaal eripalgelisi tegevusi.
Rahvamajade ühingu eestvedamisel teoks saanud Eestimaa rahvamaja päev pakkus ka Viljandimaal eripalgelisi tegevusi. Foto: Kaire Kannistu

Viljandimaalt osales laupäeval korraldatud Eestimaa rahvamaja päeval 13 rahvamaja. Viljandimaa omavalitsuste liidu kultuurinõunik Kai Kannistu otsustas kõik need läbi sõita.

Ta alustas pannkoogihommikuga Mõisakülas ja lõpetas tantsuõhtul Karksi-Nuias. Lisaks astus ta sisse Abja-Paluoja, Halliste, Uue-Kariste, Paistu, Uusna, Valma, Tänassilma, Mustla, Pilistvere, Võhma ja Saarepeedi rahvamajja ning kokku oli ta ratastel 342 kilomeetrit.  

"Päev oli täis vahvaid kohtumisi, põnevaid tegevusi, laulu, tantsu, lusti ja rõõmu," lausus Kannistu. "Lisaks asjalikud jutuvestmised, töötoad ja näitused."

Rahvamaja päev sai teoks kolmandat korda ning kandis seekord pealkirja "Kultuur. Haridus. Kogukond". Niisuguse ettevõtmise eesmärk on tõsta fookusesse rahvamaja kui rahvusliku identiteedi hoidja ja elukestvat õppimist võimaldav koht, et suurendada inimeste teadlikkust ja luua ühtlasi eeldused rahvamajade arenguks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles