Noor muusik sai valmis südamliku video

Margus Haav
, reporter
Copy
Sandra Eowyn õpib Viljandi kultuuriakadeemias viimasel kursusel laulmist.
Sandra Eowyn õpib Viljandi kultuuriakadeemias viimasel kursusel laulmist. Foto: Grethe Rõõm

Noor muusik Sandra Eowyn sai valmis esimese singli "Lapsepõlve laul" video. Osalt Viljandis vändatud videos teeb kaasa inimesi viiest riigist. 

Sandra Eowyn õpib Viljandi kultuuriakadeemias viimasel kursusel laulmist. Võrumaa juurtega muusiku debüütsingel on inspireeritud elust enesest. Videos teevad kaasa autori perekond, sõbrad ja tuttavad. Kitarri mängib Carlos Liiv. 

"Video jaoks filmisime mõned klipid ka Viljandi lossimägedes ja Tallinna tänaval ning Paul Kondase maasika juures," kõneles muusik. "Et olen õpingute ajal kolm aastat Viljandis elanud, tundus ainuõige ka siin filmida." 

Suur osa videos olevatest klippidest on Sandra Eowyni enda filmitud, kuid mitte kõik. "Hõikasin muusikavideo idee ja kontseptsiooni välja ühismeedias ning perekonna ja sõprade seas. Kõik huvilised said ise kümnesekundilise video valmis filmida ja seejärel mulle töötlusesse saata. Huvi osaleda oli ootamatult ja rõõmustavalt suur. Kokku tuli videosse üle kolmekümne inimese Eestist, Saksamaalt, Inglismaalt, Hollandist ja Austriast," kirjeldas ta.

"Viljandi on saanud mulle armsaks ja koduseks. Eelmisel õppeaastal olin vahetusõpilasena Hollandis ArtEZ-i ülikoolis ning see oli väga kasvatav ja vaheldust pakkuv kogemus," kõneles Sandra Eowyn. "Nüüd ongi tore oma projektideks aega võtta, vokaalansambliga Viljandi Vox proove teha ja oma plaadi jaoks muusikat kirjutada. Järgmisel aastal on mul plaan üks suur unistus täide viia ja endakirjutatud muusikaga plaat välja anda. Muusika ja laulmine on nii hinges, et pärast kooli lõppu tahan seda rada edasi kõndida, tehes ägedaid muusikaprojekte nii kodus kui ka välismaal." 

"Lapsepõlve laul" on Sandra Eowyni esimene salvestatud ja avaldatud lugu. See on salvestatud Hollandis Arnhemis õppides ning kõneleb sellest, kuidas ka täiskasvanuna lapselikku rõõmu üles leida. 

"Suureks saades muutub elu kiireks ja natuke liiga tõsiseks. Ei oska enam kuidagi elu ilu märgata ja tähele panna. Sellistel hetkedel tuletan endale meelde seda väikest mina, kes kevaditi viielehelisi sireliõisi otsis ja vannis mööda maailmameresid purjetas. Siis tuleb jälle meelde, et elul on palju ilusat pakkuda. Tuleb vaid osata vaadata. Meil täiskasvanutena ongi vaja seda vaatamist endale lubada," mõtiskles Rõugest pärit muusik. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles