Rahvamajade päev jõudis Karksi-Nuia tordi ja laada saatel

Copy

Karksi-Nuia kultuurikeskus oli üks nendest, kes laupäeval üle-eestilisel rahvamajade päeval kaasa lõid. Keskuse ümber peeti laata, söödi Mulgi valla viienda sünnipäeva puhul torti ning õhtul ootab ees tantsupidu.

Keskuses käivad koos paarkümmend huviringi, teiste seas käsitöö- ja võimlemisring, lisaks koorid, ansamblid ja rahvatantsurühmad. Leidub ka selliseid tarmukaid inimesi, kes löövad kaasa mitmes ringis.

Leana Liivson asus Karksi-Nuia kultuurikeskuse juhatajana tööle paari aasta eest – siis, kui koroona ürituste kalendrile kriipsu peale tõmbas. "Väga paljud valisid siis endale meelelahutust telekanalitest. Nüüdseks on aga üritustel osalemine juba täitsa võrreldav koroonaeelse ajaga. Meie laupäevane tantsuõhtu juba näitab, et asjad hakkavad taas paremuse poole pöörduma," rääkis ta ning lisas, et keskuse põhiline missioon on ikka olnud see, et säiliksid huviringid ja rahvakultuur. "Olen alati öelnud seda, et popkultuuri ja tuntud artiste saad sa tarbida Tallinnas, Tartus ja Kuressaares ühtemoodi, aga kohalik identiteet on ikkagi kohapeal. See on see, mis teeb meist meie."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles