"Tahtlik või mitte – doping on doping" ehk Mida arvab Mukunga dopingusaagast Viljandimaa jooksurahvas

Priscilla Õmblus
Copy
Selle nädala alguses tuli teade, et Keenia jooksja Ibrahim Mukunga Wachira andis positiivse dopinguproovi. Esialgne võistluskeeld määrati talle 4. oktoobrist. 9. oktoobril asetleidnud 67. Viljandi linnajooksul sai ta kolmanda koha.
Selle nädala alguses tuli teade, et Keenia jooksja Ibrahim Mukunga Wachira andis positiivse dopinguproovi. Esialgne võistluskeeld määrati talle 4. oktoobrist. 9. oktoobril asetleidnud 67. Viljandi linnajooksul sai ta kolmanda koha. Foto: Elmo Riig

Teisipäeval jõudis Eesti meediasse uudis, et meie jooksutippudele konkurentsi pakkunud ja siin ohtralt võistlusi, sealhulgas neli ümber Viljandi järve jooksu võitnud Keenia harrastussportlane Ibrahim Mukunga Wachira andis positiivse dopinguproovi ning talle määrati esialgne võistluskeeld. Sakala uuris, mida arvavad sellest Viljandimaa sportlased, kes on temaga koos võistelnud, ning need, kelle korraldatud võistlustel ta on osalenud.

Mukunga andis positiivse dopinguproovi pärast 10. septembril asetleidnud Tallinna poolmaratoni, millel ta tuli teiseks. Tema proovist leiti keelatud ainet nimega norandrosteroon ja esialgne võistluskeeld hakkas kehtima 4. oktoobrist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles