Viimase mündimasina sulgemine teeb mitme ettevõtja elu raskeks

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Swedbanki mündimasin lõpetab Viljandis töö järgmisel nädalal ning neil, kes soovivad müntides summa pangakontole saada, tuleb sõita Tallinna või Tartu.
Swedbanki mündimasin lõpetab Viljandis töö järgmisel nädalal ning neil, kes soovivad müntides summa pangakontole saada, tuleb sõita Tallinna või Tartu. Foto: Elmo Riig

Viljandimaa käsipesulate pidajad, tasuliste avalike WC-de haldajad ning mitu kaupmeest, kel tekib päeva jooksul kassasse hulk münte, on peatselt küsimuse ees, kuhu need panna, sest Swedbankist kaob Viljandi viimane mündimasin ja siinsetes pankades ei saa enam sularahaga arveldada.

Swedbank annab klientidele teada, et mündimasin kaob Viljandi kontorist 28. oktoobrist. Kui paberraha saab endiselt arvele panna automaadi vahendusel, siis müntide jaoks on lähim lahendus Tartus. SEB ja Coop Panga kontorid on juba pikka aega sularahata.

«Ega muud ole kui kohvriga Tartusse,» nentis varem Texori ja nüüd Viljandi Energia­baasi juhatusse kuuluv Arli Okas. Texoril on Viljandis tankla ja käsipesula, kus saab tasuda müntides. Palju münte päevas või nädalas kokku tuleb, Okas ei avaldanud, aga nende hulk on nii suur, et pangalt on saadud isegi allahindlust nende käitlemisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles