Rongisõitjate hulk on tublisti kasvanud

Tanel Jan Palgi
, reporter
Copy
Rong. Foto on illustreeriv.
Rong. Foto on illustreeriv. Foto: Elmo Riig

Elroni rongidega on üheksa kuuga tehtud 5,3 miljonit sõitu, mis on 19 protsenti rohkem kui möödunud aastal samal perioodil. Tallinna–Viljandi liinil on kasv 23 protsenti.

Sõitjate arv on suurenenud kõikidel liinidel ning kõige enam Tallinna ja Tartu vahel. "On näha, et eriti armastavad sõitjad kiireid ekspressühendusi: just nendel liinidel on sõitude arv kõige enam kasvanud," sõnas Elroni müügi- ja arendusjuht Ronnie Kongo.

Rongisõitu eelistatakse paljudel põhjustel. "Tihti tuuakse välja, et rong on kiire, ohutu ja keskkonnasäästlik. Aina enam on ka inimesi, kes mõistavad, et rongi või ühistranspordi kasutamine laiemalt aitab toetada tervislikku eluviisi: hommikune raudteejaama kõndimine saab seda rolli väga edukalt täita," rääkis Kongo.

Septembris teenindas Elron 616 000 sõitjat, mis on 6 protsenti rohkem kui aasta varem. Tallinna–Viljandi liinil tehti septembris 40 000 sõitu ning eelmise üheksa kuu jooksul oli see arv 334 000. 

Kõige kiirem kasv on olnud Tallinna–Tartu, Tallinna–Narva ja Tallinna–Viljandi liinil vastavalt 42, 30 ja 23 protsenti.

Tallinnast Viljandisse saab tavarongiga üldiselt kahe tunni ja seitsme minutiga, ekspressrongiga kestab sõit alla kahe tunni. Tallinnast Viljandisse ja vastupidises suunas sõidavad rongid viis korda päevas. 

"Arusaadavalt tähendab sõitjate arvu kasv seda, et vajadus uute rongide järele on väga suur. Hiljuti kiitis valitsus heaks kümne elektrirongi soetamise, tänu millele suureneb Elroni rongipark lähiaastatel kokku 16 uue mugava rongi võrra," lisas Kongo.

Tänavu üheksa kuuga oli Elroni omatulu kokku 14,9 miljonit eurot ning septembris üle 1,7 miljoni euro. Aastaga kasvas see 28 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles