Vallad pole liitumise mõttest loobunud

Rannar Raba
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandit ümbritsevad vallad jätkavad läbirääkimisi võimaliku ühinemise asjus, ehkki sügisestele valimistele lähevad nad suure tõenäosusega vastu eraldi.


Mitu «Sakalaga» rääkinud vallajuhti nentis, et liitumismõtet pole maha maetud ning järgmisel nädalal võetakse teema Paistu vallamajas aset leidval koosolekul taas jutuks. Esialgse plaani järgi on läbirääkimistesse kaasatud Pärsti, Paistu, Saarepeedi, Viiratsi ja Kõpu valla esindajad.



Paistu volikogu esimees Siim Sillamaa selgitas, et sealne vallavanem tegi volikogu eelmisel istungil ühinemiskavast ülevaate ning sai rahvaesindajatelt volitused asjaga edasi tegelda.



Üldine arusaam näikse Sillamaa hinnangul liikuvat selles suunas, et ühinemisega pole mõtet venitada. Tema sõnul ei jõuta ettevalmistustööga ühele poole ilmselt enne oktoobrikuiseid valimisi, kuid see ei tähenda, et liitumine neli aastat edasi nihkub.



«Kui kõik laabub, on võimalik näiteks järgmisel kevadel ühinevates valdades uued valimised korraldada,» lausus volikogu esimees.



Saarepeedi vallavanema Ando Eensalu arvates on midagi täpset praegu veel vara öelda, kuid järgmise nädala lõpuks peaks pilt selgem olema. «Istume maha ja räägime edasi. Välistada ei saa midagi,» sõnas ta.



Peaküsimus seisab selles, kust leida raha võimaliku liitumisega kaasnevate kulude katmiseks. Lisaks kohalike maksumaksjate ja riigi raha kasutamisele on põgusalt räägitud välisfondidest abi küsimisest.



Eilseks polnud veel täpselt teada, mis päeval järgmine vallajuhtide nõupidamine aset leiab, kuid tõnäoliselt jääb see kolmapäevale või neljapäevale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles