Politsei nimel teele saadetud petukirjad tembeldavad saaja seksuaalkurjategijaks (4)

Margus Haav
, reporter
Copy
Põhja prefektuuri kriminaal­büroo juhi Urmet Tambre kinnitusel saavad iga suurema pettustelainega tavaliselt pihta ka Viljandimaa inimesed.
Põhja prefektuuri kriminaal­büroo juhi Urmet Tambre kinnitusel saavad iga suurema pettustelainega tavaliselt pihta ka Viljandimaa inimesed. Foto: Mihkel Maripuu (Postimees)

Paljud on viimastel nädalatel saanud oma meilikasti ametlikuna mõjuva kirja, millel pitsat peal ja mõne juhtiva korrakaitsja nimi all, teatega, et kirja saaja on vahele jäänud lapspornoga ning asjale on antud ametlik käik. Ühtlasi ähvardatakse ta seksuaalkurjategijana registreerida ning isikuandmed ja pilt meedias avaldada. Seda juhul, kui kirja saatjaga ühendust ei võeta. Muidugi on see petukiri.

Kui saatjaga ühendust võtta, küsitakse vaikimise eest raha. Sellise kirja saajad on tunnistanud, et esimese hooga on ehmatus suur. Lähemal uurimisel jäävad muidugi silma kirja- ja loogikavead, valed ametikohad ning kõige selle üle saab ehk pisut naerdagi enne sõnumi kustutamist. Vahel aga nii lihtsalt ei lähe ja asi võib naljast kaugel olla.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles