Juhtkiri Terroristide olümpiakoondis on absurd

Sakala
Copy
Sakala logo
Sakala logo Foto: Sakala

Lõuna-Koreas rahvuslike olümpiakomiteede aastakoosolekul ANOC tõusis taas ja senisest teravamalt päevakorda küsimus, kui palju peaks olema sport poliitikaga seotud. Kui seni on Vene sportlaste võistlema lubamisest juttu teinud üksikute spordialaliitude esindajad, siis nüüd asus senistest resoluutsetest seisukohtadest taganema rahvusvahelise olümpiakomitee (ROK) president Thomas Bach. Sahistatud on rahvusvahelise suusaliidu kavast Venemaa ja Valgevene sportlased taas võistlema lubada, poksiliit ongi juba selleks loa andnud ning ANOC isegi oli järeleandmise näide, sest Valgevene ja Venemaa spordiametnikel oli lubatud koosolekust osa võtta ning isegi kõnet pidada.

Ehkki ROK-i president ei näinud praegu veel võimalust Venemaa ja Valgevene sportlasi võistlema lasta ning kinnitas, et Venemaa Ukrainasse tungimine on lubamatu ja hirmus, leidis ta ühtlasi, et sportlased pole valitsuse tegude eest vastutavad.

Kindlasti on Vene ja Valgevene atleetide hulgas neid, kes sõda ei poolda. Ideaalses maailmas võtaksid Venemaa ja Ukraina mõõtu spordirajal ning hunt jalutaks tänaval voonaga kõrvuti nagu Ivan Orava mälestustes. Paraku on meie maailm praegu ideaalidest kaugel. Sealhulgas ka olümpiaideaalidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles