Juubelihõnguline Viljandi kitarrifestival sai eile hoo sisse

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Viljandi kitarrifestivali esimesed kontserdid olid eile pärimusmuusika aidas ja Fellini kohvikus.
Viljandi kitarrifestivali esimesed kontserdid olid eile pärimusmuusika aidas ja Fellini kohvikus. Foto: Erakogu

Eile õhtul avati pärimusmuusika aidas 15. Viljandi kitarrifestival kontserdiga, millel esines eelmise aasta festivalil Tiit Pauluse nimelise noore kitarrimängija preemia pälvinud Jaagup Jürgel. Korraldajate sõnul on tänavusel festivalil varasemast võimsam programm artistidega nii Eestist kui ka mujalt maailmast.

Festivali esimesel päeval oli peale Jaagup Jürgeli kontserdi ka Eesti mustlasdžässi lipulaeva Titoks menukas ülesastumine Fellini kohvikus. Õhtule pani punkti festivali jämm, millesarnane lõpetab iga festivalipäeva.

Kitarrifestivali programmist leiab nii vanu tuttavaid kui ka uusi artiste. Väliskülaliste hulgas on Jon Gomm Suurbritanniast, Kurt Rosenwinkel USA-st ning Daniel Santiago & Pedro Martins Brasiiliast. Kodumaiste artistide seas esinevad Peedu Kass, Janno Trump Clarity Ensemble, Kristiina Watt ning sel aastal 60 aasta juubelit tähistav Raul Vaigla. Festivali kunstiline juht Ain Agan ütles, et selleaastane programm on juubelifestivali vääriline ning parem kui kunagi varem.

Improvisatioonilisele ning stiiliülesele kitarrimängule keskenduv Viljandi kitarrifestival kestab 23. oktoobrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles