Vilma majas esitletakse ajakirja Ehituskunst uut numbrit

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Vilma maja galeriis tutvustatakse Eesti väikelinnade ruumielu kajastava ajakirja Ehituskunst värsket kaksiknumbrit.
Vilma maja galeriis tutvustatakse Eesti väikelinnade ruumielu kajastava ajakirja Ehituskunst värsket kaksiknumbrit. Foto: Elmo Riig

Täna kell 18 tutvustatakse Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia pärandtehnoloogia õppekava ja kogukonnaalgatuse Loov Viljandi eestvedamisel Vilma maja galeriis Eesti väikelinnade ruumielu kajastava ajakirja Ehituskunst värsket kaksiknumbrit.

Ehituskunsti number vaatleb väikelinnasid kasvu ja kahanemise perspektiivist: uuritakse, milliste faktorite mõjul on Eesti linnastik välja kujunenud ja millised võiksid linnad olla tulevikus. Ajakiri sisaldab linnade kaarte ja jooniseid, tekstikatkendeid vestlustest arhitektide, ajaloolaste, muinsuskaitsjate, urbanistide, antropoloogide ja teiste erialade esindajatega.

Akadeemia kultuuripärandi loovrakenduste magistriõppekava programmijuhi Kristi Jõeste hinnangul keskendub väljaanne ühiskonnas aktuaalsele probleemile. "Kahanemist peetakse üldiseks negatiivseks nähtuseks, kuid kliima soojenemise valguses on sellele tekkinud ka positiivne pool," selgitas Jõeste. "Linnastiku kahanemine võib tähendada ka kokkuhoidlikkust ja tarka arenemist."

Ajakirja esitlusel arutlevad ajakirja peatoimetaja ja filosoof Eik Hermann ning mittetulundusühingu Loomus kommunikatsioonijuht Farištamo Eller. Värsket numbrit saab soetada esitlusel kohapeal ning kõikidest paremini varustatud raamatupoodides.

1981. aastast ilmuv ajakiri Ehituskunst on arhitektide liidu publikatsioon, mida annab välja Eesti kunstiakadeemia arhitektuuriosakond. Väljaanne  on mõeldud ruumipraktikutele ja pühendub ruumiideede otsimisele. Alates 59. numbrist keskendub ajakiri kohalike kontekstide eripäradele, luues ühtlasi silla analoogiliste paikade ja piirkondadega. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles