Talirehvide valikut napib ning hinnad tõusevad (1)

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Foto: Urmas Luik/Parnu Postimees

Rehvimüüjate andmeil on Venemaa agressioon Ukrainas ja läänemaailma Venemaale kehtestatud sanktsioonid jätnud jälje ka rehviärisse ning klient ei pruugi saada enam seda kaupa, millega on harjunud.

Eesti rehviliidu tegevjuht Kaur Kuurme ütles, et enamik naastrehve toodetakse seniajani Venemaal, kuid alates juunist on keelatud sealsete rehvide import Euroopa Liitu ning osa tootmist lõpetati sõja tõttu juba mõni kuu varem. Ta tõi näiteks, et Venemaa tehastes tootsid talverehve sellised firmad nagu Nokian, Pirelli, Michelin, Yokohama, Bridgestone ja Continental. Mõnel firmal asus seal kogu tootmine.

"Kuna vähemalt pooled ettevõtted ei suuda talverehve praegu tarnida, tekib turul paljude rehvimõõtude defitsiit," rääkis Kuurme. "Kuivõrd valmistavad väiketootjad praegu rehve väljaspool Venemaad, selle kohta liigub erinevat infot. Kuuldavasti jätkas Continental pärast pausi rehvide tootmist Vene klientidele ehk sealse siseturu jaoks. Michelin ja Nokian annavad Venemaa tehaste juhtimise kohalike kätesse."

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles