Põnev materjal edasijõudnud elamusekaevuritele

Margus Haav
, reporter
Copy
«Sisu» on pianisti ja helilooja Kristjan Randalu esimene bigbändikava salvestisega ning ühtlasi on see Viljandi muusikute asutatud New Wind Jazz Orchestra debüütalbum.
«Sisu» on pianisti ja helilooja Kristjan Randalu esimene bigbändikava salvestisega ning ühtlasi on see Viljandi muusikute asutatud New Wind Jazz Orchestra debüütalbum. Foto: Dmitri Kotjuh

Album «Sisu» tähistab selle saatekirja kohaselt uue peatüki algust rahvusvaheliselt ühe hinnatuma eesti pianisti ja helilooja Kristjan ­Randalu loomingus. See on tema esimene bigbändikava salvestis. Ühtlasi on «Sisu» noore ja noorusliku New Wind Jazz Orchestra debüütalbum.

See on plaat, kus oma annet ja ambitsioone klassika ja džässi vahel jagav ning just bigbändis omal ajal džässpianistina esimesi samme teinud Kristjan Randalu esitatav ei tundu eriti džässi ega klassikana ning olemuselt bigbändiks klassifitseeruv New Wind Jazz Orchestra ei kõla bigbändina. Ka plaadil koha leidnud kolm hitimõõtu klassikalist pala ei kõla nii, nagu harjutud ja nagu võiks ehk eeldada. Nii et lähteandmed on põnevad eriti nendele musikaalsetele elamusekaevuritele, kes otsivad uusi lähenemisnurki ja harjumatuid interpretatsioonivorme.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles