Viljandi linnavolikogu – bürokraatia ajamasin

, Viljandis elav Viljandi kodanik, Isamaa
Copy
Harri Juhani Aaltonen
Harri Juhani Aaltonen Foto: Elmo Riig

«RÄÄKIGE mikrofoni!», «Palun tehniline abi!», «Ei kuule!», «On kuulda, aga su hääl on kiirendatud», «Proovime uuesti», «Donald Ducki häälega rääkiv volinik püüab midagi rääkida, aga temast ei saa keegi aru», «Saalis sehkendavad linnavalitsuse ametnikud», «Teeks käega hääletuse, saaks, kurat, õhtule!», «Kas keegi protestib?», «Tuleb anda hääletusõigus!», «Kõiki tuleb kohelda võrdselt!», «Raske on jääda tõsiseks», «Ma vabandan».

Need on katked viimasest Viljandi linnavolikogu istungist, mis tehnilise korralduse poolest kujunes tõeliseks palaganiks. Volikogu liikmed istuvad saalis, aga nende endi kinnitatud kodukord ei luba neil käega oma poolt- või vastuhäälest märku anda. Absurdne ja häbiväärne olukord! Ettevõtluses oleks sellise mittetoimiva ja kuluka lahenduse kasutuselevõtu tagajärg paratamatu juhtide vahetus. Kahjuks on avalikus sektoris teised kombed.

Viljandi linnavolikogu liikmed said tunda, mida tähendab IT-süsteemi kasutuselevõtt ilma kasutajate eelneva koolituseta ja tööprotsesse analüüsimata. Väide, et süsteem on kindel, kajab praegu huvitavalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles