Insuldi tugirühma liikmed kohtuvad kliinilise logopeediga

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Insuldi tugigrupi kohtumine juunis
Insuldi tugigrupi kohtumine juunis Foto: Uku Leht

Teisipäeval kell 14.30 kohtuvad Sakala keskuse sammassaalis insuldi tugirühma liikmed kliinilise logopeedi Katrin Insoga, kes räägib kõne toetamisest ja neelamisprobleemidest.

Kohtumisele on oodatud nii insuldi läbipõdenud inimesed kui ka lähedased, kes vajavad insuldijärgset nõu või tuge.

Pärast tugirühma kohtumist kell 16 on võimalik osaleda Sakala keskuse saalis väärikate ülikooli loengul, millel neuroloog Katrin Põld ja taastusarst Krista Lääne räägivad teemal "Insult – ennetus, ravi ja taastumine".

Viljandimaa insuldi tugirühma esimene kohtumine oli juunis, mil kümme osalejat arutasid insuldijärgsele taastumisele kaasa aitava abi võimalusi Viljandi haigla insuldiõdede ja tugimeeskonnaga.

Insuldi tugirühm on üks osa Viljandi haigla insuldipatsiendi raviteekonda koordineerivast teenusest, mille eesmärk on, et insuldi järel saaks patsient kõik vajaminevad teenused võimalikult kiireks ning sujuvaks taastumiseks. Insuldipatsiente toetavad tema taastumise teekonnal insuldiõed, kelle vastuvõtul räägitakse läbi kõik tervist, raviprotsessi ning ravimeid puudutavad teemad ning patsiendil ja lähedastel on võimalik küsida üle kõik, mis seni vastuseta või segaseks on jäänud.

Insuldiõe vastuvõtule suunab haiglaravi järel raviarst. Kui ravi ei toimunud Viljandi haiglas, siis saab aidata perearst.

Kui patsiendi seisund ei võimalda vastuvõtule tulla, saab nõu küsima tulla ka tema lähedane või hooldaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles