Ukraina meeste laul liigutas publikut pisarateni

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Vokaalansambel ManSound
Vokaalansambel ManSound Foto: Ansambli fotokogu

Pühapäeval pärimusmuusika aidas esinenud Ukraina vokaalansamblile ManSound oli Viljandi kontsert pärast kaheksakuulist pausi esimene esinemine.

"Hea on olla taas laval ja ärge pange pahaks, kui teile täna rohkem laulame, kui tavalisest kontserdist oodata võiks," valmistas ansambli liider Ruben Tolmachev publikut heatahtlikult pärast esimest pala järgnevaks ette.

Viljandi on ManSoundile eriline esinemispaik, sest pärast 2004. aasta 5. oktoobril Viljandi kultuurimajas olnud kontserti lahkus ansambli asutaja ja toonane juht Vladimir Mikhnovetsky hotellis taevastele muusikaradadele. Seda juhtumit meenutas ansambli praegune juht ka pühapäevasel esinemisel.

1994. aastal loodud ansambel on esinenud mitmel pool Euroopas ja USA-s. Edukalt on esinetud mainekatel rahvusvahelistel vokaalansamblite festivalidel, auhindade kõrval pälvib tähelepanu ühe USA muusikakriitiku hinnang, et uus TAKE6 on sündinud. Kuigi ansambli lauljad on aastakümnete vältel järk-järgult muutunud, on ManSoundi latt aina kerkinud.

Kontserdi korraldaja Aivar Trallmann tõdes, et loobus ukraina meeste laulu Viljandisse toomise nimel mitmest teisest kontserdist, ning leidis, et otsus oli seda väärt. "Üks kuulaja tunnistas pärast kontserti, et pühkis vahepeal pisaraid, sama lausus ka üks laulja. Emotsioonid olid vastastikused."

Garderoobi järjekorras kostis kuulajate vaimustunud muljete vahetamist ja imestust, et saalis heast kontserdist hoolimata nii palju vabu kohti oli. 

Täna esineb ManSound Viimsi uues Artiumis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles