Vabadussõja samba taastaja küsib linnalt lisaraha (1)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Kuu aega tagasi kaevasid ehitusmehed Vabaduse platsile valmis tulevase monumendi vundamendi augu. Töö jätkamiseks küsitakse aga lisaraha.
Kuu aega tagasi kaevasid ehitusmehed Vabaduse platsile valmis tulevase monumendi vundamendi augu. Töö jätkamiseks küsitakse aga lisaraha. Foto: Marko Saarm

Viljandi südames vabadussõja mälestussammast taastama hakkavad ettevõtted soovivad lepingusse kirjutatud summast ligi kümme protsenti rohkem, sest muidu ei tule nad ehitusega toime. Linnajuhid pole küll otsust langetanud, aga linnapea kinnitusel samba rajamine pooleli ei jää.

Kui samba taastamise peatöövõtja, osaühingu Kivikuvand juht Andres Sibul ja Viljandi linnapea Madis Timpson 2021. aasta juuni keskel lepingule pidulikult allkirja panid, seisis selles summa 665 937 eurot. Sel nädalal saatis ettevõtja raekotta uue kalkulatsiooni sooviga saada juurde ligi 60 000 eurot.

Andres Sibul nentis, et pool aastat pärast lepingu allkirjastamist alanud sõda ning energia hindade järsk tõus on ehituse juures kõike olulisel määral muutnud. Eeskätt on raha juurde vaja pronksi kallinemise tõttu. Hinnatõusu soovis on välja toodud, et üle 40 000 euro on juurde vaja skulptuuride valmistamiseks, 19 000 ehituseks ning 2500 elektritöödeks.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles