Liba-Sakala ⟩ Lennukad ideed 40 aasta tagant

, ajaloohuviline
Copy
Suurejoonelised plaanid nägid ette Nõukogude sõjaväeosa laiendamist Leola ja Tallinna tänava vahelisele alale.
Suurejoonelised plaanid nägid ette Nõukogude sõjaväeosa laiendamist Leola ja Tallinna tänava vahelisele alale. Foto: Endel Veliste

1980. aastate algul pakkus osa Viljandi rajooni kommunistide ja parteitute ühise bloki saadikukandidaate välja, millised võiksid olla Viljandi lähituleviku suurimad plaanid, mis tuleks sisse panna linna arengukavasse. Lennukaid ideid kajastas ka kohalik ajaleht ning need leidsid nii kritiseerijaid kui toetajaid.

Neist suurejoonelisem oli kindlasti kava ehitada Viljandi südalinna 4000 inimest mahutav tuumapommivarjend, kus rahuajal töötaksid bussipiletikiosk, jäätise- ja ajaleheputka ning gaseeritud vee automaadid; kus saaks vihmase ilma korral kaks korda aastas korraldada laadapäevi ning kus oleks avatud Eesti NSV suurim punanurk. Ka oli esikohal plaan suurendada Viljandi elanikkonda, meelitades siia elama inimesi teistest Nõukogude Liidu piirkondadest ning rajada neile elamiseks mitu üheksakorruselist kortermaja lossimägedes Kaevumäel ja Teisel Kirsimäel. Et inimestel oleks uutest majadest lihtsam tööl käia, kavandati nende tipust köisraudteed kahes suunas: teraviljakombinaadi ja Ekseko poole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles