Leie hoiu-laenuühistu juhatuse liige Mati Toomsalu: uhkeid reklaame nähes vangutasime pead ja mõtlesime, et hästi see asi ei lõpe

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Leie hoiu-laenuühistu on juhatuse liikme Mati Toomsalu sõnutsi tegutsenud 1993. aastast ning seni ei ole suuremaid tõrkeid ette tulnud.
Leie hoiu-laenuühistu on juhatuse liikme Mati Toomsalu sõnutsi tegutsenud 1993. aastast ning seni ei ole suuremaid tõrkeid ette tulnud. Foto: Elmo Riig

Eelmisel nädalal andis ERR teada, et Eesti Arengu hoiu-laenuühistu on pankrotistunud ja umbes tuhat inimest võib sinna paigutatud rahast ilma jääda. Aasta tagasi lõpetas samamoodi pankrotiga hoiu-laenuühistu Erial. Viljandimaa Leie hoiu-laenuühistu juhatuse liige Mati Toomsalu usub, et mõlemas ühistus käis inimestelt raha väljapetmine.

Mati Toomsalu, mida te nendest juhtumitest arvate?

Loen lehest, et miljoneid on välja kanditud, ning loomulikult on see kuritegu, siin ei ole midagi rääkida. Need on mõlemad teistmoodi ühistud kui meie. Leie hoiu-laenuühistu kuulub Eesti hoiu-laenuühistute liitu ning selle liikmetega ei ole mingeid probleeme olnud. Ma ei näe, et neid oleks ka tulemas. Liitu kuulujad ei taha ratsa rikkaks saada ega inimesi petta, me ei ahvatle rahvast ülikõrgete intressimääradega.

Ma lähedalt ei tea, aga minu isikliku arvamuse kohaselt on need Tallinna asjad sisuliselt kiirlaenukontorid. Nende uhkeid naeratavate nägudega reklaame nähes vangutasime kohe pead ja mõtlesime, et hästi see asi ei lõpe. Sulid kasutavad alati olukorda ära. Kui nad ei saaks tegutseda hoiu-laenuühistu nime all, siis tegutseks nad muu nime all. Ma ei tea, kui palju on praegu Eestis kiirlaenukontoreid, aga kunagi oli neid muljet avaldav arv.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles