Kultuuriakadeemia kutsub Ukraina sõduritele sokke kuduma

Sakala
Copy
 Soojad sokid on sõdurite talvevarustusse väga oodatud.
 Soojad sokid on sõdurite talvevarustusse väga oodatud. Foto: Kristjan Teedema

Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia algatas Ukraina sõduritele villaste sokkide kudumise aktsiooni. Sokid peaksid mittetulundusühingu Slava Ukraini abiga rindele jõudma juba novembri lõpus.

Annetuskampaania idee autori, kultuuriakadeemia kunstide ja tehnoloogia õpetaja magistriõppekava programmijuhi Marvi Remmiku sõnul tekkis sokikudumise mõte paralleelselt Slava Ukraini ellukutsutud 1000 vormiriietuse hankimise kampaaniaga.  "Sain mittetulundusühingult info, et soojad sokid on sõdurite talvevarustusse väga oodatud," rääkis ta. "Et nii akadeemias kui Eestis laiemalt on palju sokikudujaid, siis tekkis mõte üheskoos ukrainlasi aidata. Loodan väga, et saame võitlejaid talvistes tingimustes toetada ja saata rindele võimalikult palju sooje sokke."

Villaseid sokke oodatakse nii meestele (suuruses 41–46) kui naistele (suuruses 37–40). Annetused tuleks tuua kultuuriakadeemia peamaja administraatori kätte hiljemalt 10. novembriks. Kokkukogutud sokid toimetatakse Slava Ukrainile, kes viib need enne talve saabumist rindele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles