LIIKLUSÕNNETUS Viljandi vallas sõitis joobes juht kraavi

Copy
Politseinik menetleb kraavisõitu Vilimeeste külas.
Politseinik menetleb kraavisõitu Vilimeeste külas. Foto: Kenno Soo

Reedel enne kella kaheksat õhtul juhtus liiklusõnnetus Viljandi–Rõngu maantee 18. kilomeetril ehk Viljandi vallas Vilimeeste külas, kus sõiduauto Citroën sõitis kraavi.

Esialgsetel andmetel kaldus Citroëni juhtiv mees vastassuunavööndisse ning sõitis kraavi. Õnneks ühtegi autot sel ajal vastassuunast ei tulnud. Mees proovis ka kraavist välja sõita, kuid see tal ei õnnestunud.

Politsei pressiesindaja Ragne Keiski sõnul teatas õnnetusest häirekeskusele tähelepanelik inimene, kelle sõnul oli kraavi sõitnud autot juhtinud inimesega kõik korras, kuid teataja kahtlustas, et juht võib olla joobes. 

Sündmusele reageerinud politseinikud tuvastasid auto roolis olnud mehel raske joobe. Juht peeti kuriteos kahtlustatavana kinni ning toimetati arestimajja.

Möödunud ööpäeval kontrollis politsei Viljandimaal ligemale 40 roolikeeraja kainust. Ühel juhil tuvastati raske joove. 

Et nädalavahetustel inimesed ikka rohkem liiguvad ja end vabamalt tunnevad, pöörab Keiski sõnul ka  politsei sel ajal suuremat tähelepanu liiklusturvalisusele ning sõidukijuhtide kainusele. Juhtide kainust kontrollitakse nii pisteliselt kui ka suuremate kontrollide käigus. "Näiteks kontrolliti eelmisel nädalavahetusel ühtekokku 484 autojuhi kainust ning tuvastati kaks alkoholi tarvitanud juhti," lausus ta. Suureks abiks ohtlike juhtide tuvastamises ja liiklusest kõrvaldamises on tähelepanelikud liiklejad, kes kummalisi manöövreid tegevatest või ohtliku sõidustiiliga juhtidest teada annavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles