Kõpu kiriku kellalööjast sai nutimees

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Õpetaja Hedi Vilumaa rõõmustab selle üle, et nüüd on Kõpu kirikus automaatne kellasüsteem, mis toimib nupulevajutamisega. Kahe restaureeritud vana kella kõrval heliseb kaks uut.
Õpetaja Hedi Vilumaa rõõmustab selle üle, et nüüd on Kõpu kirikus automaatne kellasüsteem, mis toimib nupulevajutamisega. Kahe restaureeritud vana kella kõrval heliseb kaks uut. Foto: Marko Saarm

Kui varem pidi Kõpu kiriku kellalööja ronima jumalateenistuste korral torni kella lööma, siis nüüd on seal digitaalne helistamissüsteem. Tööde käigus restaureeriti kaks vana ja soetati juurde kaks uut kella.

Pühapäevasel lõikustänupühal kell 11 algab Kõpu Peetri kirikus jumalateenistus, millel pühitsetakse kaks uut kirikukella. Mõlema kella teisel küljel on kiri «Kõpu Peetri 2022». Koos 104- ja 58-kilose uue kellaga on seatud ühtlasesse helisemiskorda kaks vana kella aastanumbritega 1793 ja 1908.

Kõpu kirikutorni kellatooli mahtusid kaks lisakella kenasti ära ning nüüdsest tuleb Kõpu Peetri ja Suure-Jaani Johannese koguduste õpetaja Hedi Vilumaa kinnitusel ka vanade kellade kõla paremini esile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles