Kohus: Priit Toobal loobus vabatahtlikult istungist, mille korraldamiseks oli suur avalik huvi (1)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Halduskohus asus oma põhendustes seisukohale, et Põhja-Sakala volikogu aseesimehe Taavi Umala (keskel) kokku kutsutud istungi toimumiseks oli suur avalik huvi ning seetõttu ei rakendata istungi otsuste osas esmast õiguskaitset. See tähendab, et volikogu esimehe amet jääb Aino Viinapuu (paremal) kanda.
Halduskohus asus oma põhendustes seisukohale, et Põhja-Sakala volikogu aseesimehe Taavi Umala (keskel) kokku kutsutud istungi toimumiseks oli suur avalik huvi ning seetõttu ei rakendata istungi otsuste osas esmast õiguskaitset. See tähendab, et volikogu esimehe amet jääb Aino Viinapuu (paremal) kanda. Foto: Elmo Riig

Tartu halduskohtu hinnangul ei ole Põhja-Sakala volikogu liikmel Priit Toobalil kaebeõigust volikogus tehtud otsuste tühistamise taotlemiseks. Kohus leidis, et Toobal on loobunud istungil osalemisest vabatahtlikult, ning esmast õigukaitset ei andnud, viidates istungi korraldamisel suurele avalikule huvile.

Kohus ei pea esialgse õiguskaitse kohaldamist praeguses asjas põhjendatuks ülekaaluka avaliku huvi tõttu. "Avalik huvi kaalub üles kaebaja väidetud huvi jätkata volikogu esimehe tööd. Avalik huvi seisneb tegutsemisvõimelises vallavolikogus ja vallavalitsuses," kirjutas kohus määruses.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles