Kohus ei võtnud Priit Toobali kaebust vastu

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Priit Toobal soovis kohtult Põhja-Sakala vallavolikogu kümne otsuse tühistamist. Kohus ei võtnud kaebust menetlusse.
Priit Toobal soovis kohtult Põhja-Sakala vallavolikogu kümne otsuse tühistamist. Kohus ei võtnud kaebust menetlusse. Foto: Elmo Riig

Põhja-Sakala vallavolikogu liige Priit Toobal andis teada, et kohus tagastas tema kaebuse volikogu septembri istungi otsuste õiguspärasuses kohta. Toobal lubas nüüd esitada kaebuse ringkonnakohtusse.

"Tartu Halduskohus tagastas minu kaebuse seoses vallavolikogu istungi kokkukutsumise seaduslikkuse hindamiseks ning seal tehtud otsuste tühistamise osas," kirjutas Toobal oma Facebooki lehel. Kohus leidis, et Toobalil ei ole volikogu liikmena nende otsuste kohta kaebeõigust.

"Mulle ja minu advokaadile näib see seisukoht jabur ning seetõttu kaebame selle otsuse järgmisse kohtuastmesse edasi. Leiame, et minu kui volikogu esimehe õigusi on rikutud," teatas Toobal.

Ühtlasi lubas ta pöörduda hinnangu saamiseks õiguskantsleri poole.

Priit Toobal leidis, et tema kui vallavolikogu esimehe õigusi rikuti, kui septembri keskel kutsus volikogu istungi kokku volikogu aseesimees Taavi Umal. Toobali hinnangul on see seadusevastane ning istungi ebaseaduslikkust kinnitas ka vallasekretär. Umal ja veel 12 vallavolikogu liiget leidsid riigikohtu varasematele otsustele toetudes, et neil on istungi korraldamiseks õigus.

Toobal soovis, et kohus tühistaks kümme istungil tehtud otsust. Ta soovis ka esmast õiguskaitset, et nende otsuse täitmise saaks kohe lõpetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles