Viljandi vald kiitis õpetajaid Heimtalis

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Tänuüritusel tunnustati aasta õpetajad.
Tänuüritusel tunnustati aasta õpetajad. Foto: Viljandi vald

Õpetajate päeval, 5. oktoobril kogunesid Viljandi valla haridustöötajad Heimtalisse, kus pidulikul tänuüritusel tunnustati aasta õpetajaid ja jagati välja viis nimelist õpilasstipendiumi.

Aasta õpetaja tiitli pälvis Heimtali põhikooli klassiõpetaja Aivo Maalmeister, kes on teise kooliastme eriklassi õpetaja. Maalmeister teeb koostööd kõikide tugispetsialistidega ning kasutab avatult nende oskusi ja võimalusi oma töö parandamiseks. "Ta analüüsib regulaarselt õpilaste arengut abiõpetajaga, et koos võimalikult laiapõhjalist ja kiiret abi pakkuda või lahendusi leida. Vajaduse korral suhtleb ta lapsevanematega ja annab neile õpilaste kohta adekvaatset tagasisidet, olles samal ajal rahulik ja koostööaldis," on kolleegid öelnud Aivo Maalmeistri kohta.

Tänuüritusel tunnustati aasta õpetajad.
Tänuüritusel tunnustati aasta õpetajad. Foto: Viljandi Vald

Aasta lasteaiaõpetajana tunnustati Ramsi lasteaia Taruke õpetajat Monika Süllat. Ta on teinud õpetajatööd aastakümneid ja kolleegide sõnul sellest hoolimata tal silm särab ning lapsed tahavad lasteaias tema juurde minna. Lapsevanemate sõnul on ta on õpetaja, kellest lapsed räägivad ülivõrdes. "Ta on rahulik, kannatlik. Oskab lapsele õigesti läheneda, kui on mure või konfliktsituatsioon. Viib lapsi metsa matkama ja soodustab liikuvat eluviisi," on lapsevanem iseloomustanud Monika Süllat.

Aasta noor õpetaja on Tarvastu lasteaia lasteaiaõpetaja Lysandra Reilson. Noor eripedagoog on oskuslikult kasutanud oma teadmisi nii laste arengu toetamiseks kui ka kogu lasteaia pedagoogilise kompetentsi tõstmiseks. "Ta kujundab oma tegevuse ja eeskujuga laste väärtushinnanguid ning eneseteadlikkust, usaldust nii enese kui teiste vastu ning on märkimisväärselt kaasa aidanud laste arengule. Ta käivitas lasteaias oma rühmas täismahus projektõppe ning haaras sellesse entusiastlikult kogu rühma meeskonna," ütlevad kolleegid Lysandra Reilsoni kohta.

Tänuüritusel tunnustati aasta õpetajad.
Tänuüritusel tunnustati aasta õpetajad. Foto: Viljandi Vald

Aasta õpetaja, lasteaiaõpetaja ja noore õpetaja tunnustusega kaasnesid tänukiri, meene ja rahaline preemia 1000 eurot.

Viljandi vallavanema Alar Karu tänas kõiki õpetajaid suure töö eest, mida on tehtud. "Praegune aeg pole tavaline – on selline, mis paneb proovile ning õpetab meid kõiki olema paindlik, reageerima muutustele ning olema valmis kogu aeg õppima," ütles ta.

Heimtalis anti kätte ka viis õpilasstipendiumi, mis on mõeldud Viljandi vallast kõrgkooli, gümnaasiumi või kutseõppeasutusse läinud hästi õppivatele õpilastele.

Tänuüritusel tunnustati aasta õpetajad.
Tänuüritusel tunnustati aasta õpetajad. Foto: Viljandi Vald

Aino Tamme nimeline humanitaar- ja kultuuriüliõpilase stipendium anti Hamburgi kaunite kunstide ülikooli üliõpilasele Liisi Vollile, kes õpib neljandal kursusel kauneid kunste ja skulptuuri.

Jaan Depmani nimelise reaal- ja loodusainete üliõpilase stipendiumi pälvis Tartu ülikooli proviisori eriala viienda kursuse üliõpilane Johanna Jõgisoo.

Villem Reimani nimelise haridusvaldkonna üliõpilase stipendiumi sai Tartu ülikooli üliõpilane Maria Kaur, kes õpib neljandal kursusel klassiõpetajaks.

Johan Laidoneri nimeline stipendium antakse välja määratlemata valdkonna üliõpilasele ja selle pälvis tänavu Tartu ülikooli arstiteaduskonna kolmanda kursuse üliõpilane Kristen Tšinakov.

Jaan Tõnissoni nimelise kutseõppeasutuse ja gümnaasiumi õpilase stipendiumi sai Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli õpilane Tom Adamson, kes õpib põllumajandustootja erialal ning on lõpetanud neljanda taseme.

Vallavalitsus tunnustas stipendiaate tänukirja, meene ja preemiaga. Üliõpilasstipendiumi saajate preemia on 1200 eurot ning kutseõppeasutuse ja gümnaasiumi õpilase stipendiumi saajal 800 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles