Kohus võttis tapmises kahtlustatava vahi alla

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Vahi alla võetud 49-aastast meest kahtlustatakse, et tappis oma ohvri tolle kodus Lääne tänaval.
Vahi alla võetud 49-aastast meest kahtlustatakse, et tappis oma ohvri tolle kodus Lääne tänaval. Foto: Elmo Riig

Kohus rahuldas prokuröri taotluse ja lubas vahi alla võtta 49-aastase mehe, kes kahtlustuse kohaselt lõi esmaspäeva õhtul Viljandis Lääne tänaval mitu korda noaga 62-aastast meest, kes suri vigastustesse haiglas.

49-aastasele mehele on esitatud kahtlustus selles, et ta tungis 3. oktoobril kella 21 paiku Viljandis Lääne tänava korteris tapmise eesmärgil kallale 62-aastasele mehele ja lõi teda korduvalt noaga. Kannatanu leiti pool tundi hiljem ja ta suri saadud vigastustesse haiglas.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri prokuröri Marja-Liina Talimaa sõnul võeti kahtlustatav prokuratuuri taotlusel vahi alla. Kogutud tõendite järgi oli tapmises kahtlustatav mees ohvril külas ja koos jõid nad alkoholi. Ühel hetkel tekkis meeste vahel tüli.

Praeguse info kohaselt ründas kahtlustatav kannatanut ning lõi teda mitu korda noaga rindkerre ja kõhtu. "See on äärmiselt impulsiivne ja ühiskonnaohtlik käitumine, mille kordumisega ei saa me kuidagi riskida. Kui kahtlustatav muutub alkoholi mõjul niivõrd ettearvamatuks ja vägivaldseks, võib see vabadusse jäädes korduda. Seetõttu taotlesime kohtult luba tema vahistamiseks," ütles Talimaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles