Haigla ootab naisi uuringule

Sakala
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi haigla
Viljandi haigla Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi haigla ootab sel aastal emakakaelavähi sõeluuringule naisi, kes on sündinud aastatel 1954, 1959, 1969, 1974 ja 1979.


Uuringule oodatakse naisi igal esmaspäeval kella 14-16 haigla teise korruse B-korpuses asuvas naistenõuandlas. Registreeruda saab telefonil 435 2076.

Emakakaelavähk on naissuguelundite vähkide seas Eestis sageduselt teisel kohal. Emakakaela vähieelsed seisundid ja varajases staadiumis vähk ei tekita harilikult mingeid kaebusi.

Uuringuga on võimalik emakakaelavähki ennetada, sest varakult avastatud vähieelsed muutused ja haiguslikud seisundid on kergelt ravitavad. Uuringu käigus tehakse PAP-test, millega saab avastada niisuguseid rakumuutusi, mis võivad viia vähi tekkimisele.

Emakakaelavähk võib tekkida kõigil aktiivset suguelu elavatel naistel. Kõige sagedamini avastatakse vähki neil naistel, kellele pole viimase viie aasta jooksul PAP-testi tehtud. Testi soovitatakse teha iga kahe kuni kolme aasta tagant.

Emakakaelavähi varajase avastamise sõeluuringut korraldavad sotsiaalministeerium, haigekassa, Tervise Arengu Instituut ja sihtasutus Vähi Sõeluuringud. Ravikindlustatud naistele on sõeluuringul osalemine tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles