Politsei pidas Viljandis kinni tapmises kahtlustatava 49-aastase mehe

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Politseiauto. Foto on illustreeriv.
Politseiauto. Foto on illustreeriv. Foto: Marko Saarm

Politsei pidas esmaspäeva, 3. oktoobri õhtul Viljandis Paalalinnas kinni joobes 49-aastase mehe, keda kahtlustatakse 62-aastasele mehele surmavate vigastuste tekitamises.

Esmaspäeval kella 21.20 ajal anti häirekeskusele teada teadvuseta mehest Viljandi korteris. Meedikud viisid 62-aastase raskelt viga saanud mehe haiglasse, kus ta arstide pingutustest hoolimata paraku suri. Sakala andmetel oli 62-aastane mees oma kodus ja pruukis külla tulnud noorema kaaslasega alkoholi, kui too teda noaga ründas.

Viljandi politseijaoskonna juht Margus Sass rääkis, et politsei alustas teate laekudes juhtunu asjaolude väljaselgitamist ning info kogumist. "Paralleelselt teo toimepanija väljaselgitamisega vestlesime naabritega ning kontrollisime piirkonda. Mõni hetk hiljem oli meile võimalik teo toimepanija teada. Pidasime ta Viljandi linnas kuriteos kahtlustatavana kinni ning viisime politseijaoskonda," rääkis Sass.

Politseijuhi sõnul oli see sisult samasugune lugu nagu mõni nädal tagasi Kantrekülas, kus üks purjus mees tappis kirvega talle külla tulnud kaaslase. "Tegemist on meie mõistes olmetapmisega," lisas Sass. Mõlema loo puhul on käivitav asjaolu ühine alkoholitarbimine. "Peame endale aru andma, et napsivõtmine on sotsiaalne probleem," nentis ta.

Esmase info kohaselt viibisid mehed ühes Paalalinna korteris ning tarvitasid alkoholi. "Miks koosviibimine aga sedavõrd traagilise lõpu leidis, sellele peab vastused andma algatatud kriminaalmenetlus," ütles politseijaoskonna juht, kelle sõnul oli kahtlustatavana kinnipeetud mees raskes joobes.

Menetlust alustas lõuna prefektuur ja juhib lõuna ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles