Viljandi kolib kassid talveks garaaži

Margus Haav
, reporter
Copy
Viljandi betoonkassid niisama ei passi, neil on oma ülesanne. Kui teistel on elu võrdlemisi rahulikult kulgenud, siis see Viljandi kesklinnas pesitsev isend on üle elanud nii otsasõidu kui varastamiskatse.
Viljandi betoonkassid niisama ei passi, neil on oma ülesanne. Kui teistel on elu võrdlemisi rahulikult kulgenud, siis see Viljandi kesklinnas pesitsev isend on üle elanud nii otsasõidu kui varastamiskatse. Foto: Marko Saarm

Kevadel Viljandis koha sisse võtnud kaheksa betoonist kassi on saanud suve jooksul endale seltsi. Kui paar vahejuhtumit välja arvata, on kõigi ligi sada kilo kaaluvate kasside käpp hästi käinud.

Kassid astuvad vastu parkimisanarhiale ja kaunistavad linnaruumi ning saavad mõlema ülesandega kenasti hakkama.

Linnakunstnik Kristi Kangilaski, näib, et kassid on suve jooksul paljunenud.

Jaa, nad on tõesti paljunenud, nii nagu kassidel kombeks on. Kevadel jõudis esimese satsiga linna kaheksa kassi. Tahtsin vaadata, kuidas nad vastu võetakse ja kuidas nad vastu peavad. Nüüd sügisel tellisime veel kümme juurde.

Praegu mõtleme, et prooviks uut vormi ehk lamavat kassi. Neid saaks siis omavahel kombineerida: istuv ja kõhutav kass vaheldumisi. Aga kõik ikka natukesehaaval, muidu läheks liiga kalliks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles