Jakob Juhkamile tänapäevane turuväljanäituse stiil ei istu

Margus Haav
, reporter
Copy
Jaapani rahvatarkus soovitab halba mitte vaadata, kuulata ja rääkida. Jakob Juhkami värskeim töö on Ugalas peagi esietenduv "Kolm ahvi".
Jaapani rahvatarkus soovitab halba mitte vaadata, kuulata ja rääkida. Jakob Juhkami värskeim töö on Ugalas peagi esietenduv "Kolm ahvi". Foto: Elmo Riig

Helilooja ja muusik Jakob Juhkam võtab Ugala teatri maja all stuudios kätte basskitarri, millel ühte keelt ei ole. Tegemist on omamoodi reliikviaga, sest just seesama pill kõlas Ugala legendaarses lavastuses «Armastus kolme apelsini vastu».

Pisut enam kui kuu aja eest andis Juhkam välja oma sooloalbumi «L», mida on üsna üksmeelselt kiitnud kõik Eesti väljaanded. Ta on aga ka mees, keda on viimasel ajal järjest sagedamini nimetatud Eesti parimaks teatriheliloojaks. Ugalas ei ole ta muidugi juhuslikult: 8. oktoobril toovad lavastaja Ringo Ramul ja dramaturg Priit Põldma publiku ette trupi ühisloominguna sündiva loo «Kolm ahvi», milles Terje Penniega kohtuvad äsja Ugalaga liitunud noored näitlejad Margaret Sarv, Alden Kirss ja Jass Kalev Mäe, ning tema on selle lavastuse helilooja ja muusikaline kujundaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles