SUUR ÕPPUS ⟩ Kesklinna koolis õpiti tõuksiga sõitma, koolitulistaja eest põgenema ja haarati suur kirves

Copy

Reede pärastlõunal algas Viljandi Kesklinna kooli peamaja ümber sagimine. Kümnes punktis mängisid maakonna koolide õpetajate meeskonnad läbi kriisisituatsioone, et lihvida oma ellujäämis- ja aitamisoskust ning ohutusteadmisi.

"Kiiremini-kiiremini!" hõikas naiskodukaitse Sakala ringkonna Karksi jaoskonna esinaine ja evakuatsioonirühma rühmaülem Kai Kannistu naeruselt kõigest väest liduvale Saarepeedi kooli õpetajale. "See on elu ja surma küsimus!"

Naiskodukaitsjate stsenaarium nägi ette metsas ellu jäämise ning enese päästjatele nähtavaks tegemise. Parim õppimine on ikka läbi mängu, nõnda siis olid naiskodukaitsjad välja mõelnud ühe hoogsa mängu. Õpetajale anti suur raske seljakott, ta pidi jooksma esemete hunnikuni ning valima neist ühe, mis talle metsas ellujäämise seisukohast kõige olulisem tundub. Seejärel tuli tagasi joosta, kott kolleegile sülle virutada ning siis jooksis kolleeg kotiga sama raja läbi. Kui kotti oli kogunenud üheksa eset, laoti need murule ning naiskodukaitsjad analüüsisid nende tarvilikkust.

Saarepeedi meeskonna väljavalitud esemetest said naiskodukaitsjate heakskiidu näiteks veepudel, nuga, esmaabivahendid, helkurvest, tikud ja šokolaadibatoon. Termoteki hindasid naiskodukaitsjad aga teisejärguliseks. Miks?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles