Lapsed õpivad päästekomandodes

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Päästjad ootavad üle Eesti lapsi komandodesse tuleohutusteadmisi omandama. Lapsed esimesest kolmanda klassini on oodatud oma piirkonna komandosse, et õppida ohutult käituma nii kodus kui kodust väljaspool. Sel aastal saab tuleohutuse kohta teadmisi ligi 11 400 algklassiõpilast.


«Kahe tunni jooksul annavad päästjad ja päästespetsialistid lastele ülevaate elus ette tulevatest ohuolukordadest, selgitavad õiget käitumist ja tegutsemist tulekahju korral ning mängivad läbi peamised tulekahjude tekkepõhjused,» tutvustas päästespetsialist Kairet Kõljalg ettevõtmist. «Näitlike ohusituatsioonide kaudu saab lastele selgeks, mis võib juhtuda.»

Lapsed õpivad suhtlema hädaabinumbril 112 kõne vastu võtnud häirekeskuse päästekorraldajaga, saavad teadmisi suitsuanduri, tulekustutusteki ja tulekustuti vajalikkuse ning käsitsemise kohta, aga tutvuvad ka päästjate eririietuse ja -tehnikaga.

Üle-eestiline ettevõtmine «Tean tulest» sai alguse 2008. aastal ning seni on tuleohutuskoolituse läbinud rohkem kui 35 000 last. Õppeprogramm tugineb põhikooli riiklikku õppekava läbivale teemale «Tervis ja ohutus».
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles