Enam kui kuuajase pausi järel langetati Põhja-Sakala vallamajas otsuseid (1)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Põhja-Sakala viieliikmelisse vallavalitsusse kuuluvad Jaanus Rahula (vasakult), Kersten Kattai, Olavi Udam, Karel Tölp ning fotolt puuduv Kadri Linder.
Põhja-Sakala viieliikmelisse vallavalitsusse kuuluvad Jaanus Rahula (vasakult), Kersten Kattai, Olavi Udam, Karel Tölp ning fotolt puuduv Kadri Linder. Foto: Elmo Riig

Pärast peaaegu kahekuulist pausi kogunenud Põhja-Sakala vallavalitsus tegi avaistungil ligi 60 otsust ning kinnituse said juba sõlmitud lepingud või väljamakstud toetused, mida teovõimetul vallavalitsusel polnud kinnitada võimalik.

Nii sai lõpuks kinnituse valla ja ettevõtte Atko Bussiliinid leping, mis aitab lapsi järgmisel kolmel aastal vallas kooli ja koju. Bussid on abivallavanem Kadri Linderi ja bussifirma vahel sõlmitud leppe järgi sõitnud küll juba septembri algusest, kuid juriidiliselt oli tegemist lepinguga, millel polnud kinnitust.

Anti välja nelja objekti projekteerimistingimused, kiideti heaks kaks ehitusteatist, anti kaheksa ehitus- ja viis kasutusluba. Konkurss "Kaunis kodu 2022" sai lõpu, sest vallavalitsus kinnitas žürii otsused ja määras preemiad. Veel enne talve saabumist suutis vallavalitsus anda ka korralduse alustada riigihankekonkurssi Põhja-Sakala valla teede ja tänavate talihooldustööde tegija leidmiseks.

Samuti kehtestati Lahmuse kooli taastuskeskuse hinnakiri, pandi paika Põhja-Sakala valla hariduspreemiate määramise komisjon ning kinnitati mitme lasteaia ja kooli hoolekogu koosseis. Huvihariduse toetust anti 12 lapsele. Suurim makstud toetus oli 434 eurot ja väikseim 63 eurot. Sotsiaalküsimusi, mis puudutasid hooldust ja abi vajavate inimeste toetamist, lahendati seitsmel juhul.

Endine abivallavanem Jan Kraner ja vallavolikogu liige Priit Toobal kutsuti tagasi vallaettevõtete Suure-Jaani Haldus ja Võhma ELKO nõukogust ning nende asemel astus volikogu liige Tõnis Riisk.

Samuti kinnitati Põhja-Sakala valla kriisikomisjon, mille juht oli veel eelmisel nädalal üleüle-eelmine vallavanem Jaanus Rahula. Uus juht on vastne vallavanem Karel Tölp ning komisjoni kuulub endiselt ka kümme kuud Põhja-Sakalast eemal olnud Jaanus Rahula, kes on taas abivallavanema ametis. Kokku on komisjonis 14 liiget.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles