Võõramaalane on püsivam hooajatööline kui eestlane

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Õunakorjamist jagub Polli aiandusuuringute keskuses nii hooajatöölistele kui keskuse enda töötajatele, kes eelmisel nädalal olid ametis sordiga «Kallika». Fotol on (vasakult) Moonika Purga, Ellen Asumets, Kalju Lõivukene ja Kristi Niinemäe.
Õunakorjamist jagub Polli aiandusuuringute keskuses nii hooajatöölistele kui keskuse enda töötajatele, kes eelmisel nädalal olid ametis sordiga «Kallika». Fotol on (vasakult) Moonika Purga, Ellen Asumets, Kalju Lõivukene ja Kristi Niinemäe. Foto: Elmo Riig

Kui Polli aiandusuuringute keskus kutsus septembri keskpaiku inimesi õunakorjamisega lisaraha teenima, oli soovijaid küllaga. Samas ei saa hooajatöö pakkujad tulijate peale alati kindlad olla, sest on juhtunud ka, et kiirel koristusajal mõni neist tööle ei ilmu.

«Sellist rahvast, kes paar päeva käib, siis ära kaob ja nädala pärast uuesti ilmub, on palju,» tähendas Võhma külje alla jääva, kõrvitsataluna tuntud Luige talu peremees Tarmo Pärn ja lisas, et suvel kurgihooajal oli tal iga päev tarvis umbes 15 inimest. «Arvel on mul naisel neid terve pikk nimekiri, kellega jaurata. Päris keeruline. Muidugi on tublisid ka, aga ikkagi eestlastega on keeruline.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles