Helir-Valdor Seedri lobitöö vormistab ürituseks Helmen Kütt

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Eesti seitsmenda omavalitsuspäeva peakorraldaja on riigikogu liige ja Viljandi linnavolikogu esimees Helmen Kütt.
Eesti seitsmenda omavalitsuspäeva peakorraldaja on riigikogu liige ja Viljandi linnavolikogu esimees Helmen Kütt. Foto: Marko Saarm

29. ja 30. septembril tähistatakse Viljandis pärimusmuusika aidas Eesti omavalitsuspäeva ning selle peakorraldaja on riigikogu liige ja Viljandi linnavolikogu esimees Helmen Kütt.

Seitsmendat korda omavalitsusjuhte hõlmaval kohtumisel osaleb Helmen Küti sõnutsi palju teadlasi, kes päeva teemat "Elule aastaid ja aastatele elu" silmas pidades kõnelevad, kuidas riik ja omavalitsus ülesandeid jagavad.

"Kunagi varem ei ole sellesse üritusse kaasatud nii palju teadlasi," lausus Kütt. "Tark on teha otsuseid, tuginedes teadusele. Ise võime muresid teada, aga väga oluline on, et seda toetaks akadeemiline uurimus."

Esialgu pidi üritusel osalema president Alar Karis, aga selgus, et tal ei ole tiheda programmi tõttu siiski võimalik tulla. Väga soovis tulla president Arnold Rüütel, aga tema jääb eemale kehva tervise tõttu. Viimasel hetkel taandus ettevõtmisest ka peaminister Kaja Kallas, aga tema tervitus jõuab kohale riigihaldusministri vahendusel.

Omavalitsuspäeva tulek Viljandisse on Helmen Küti sõnutsi endise Viljandi volikogu esimehe Helir-Valdor Seedri väga hea töö tulemus, sest seda soovivad endale paljud vallad ja linnad. Järgmisel aastal tuleb üritus Rae vallas.

Helir-Valdor Seeder avab riigikogu esimese asespiikrina Viljandis omavalitsuspäeva. Sõna võtavad Viljandimaa omavalitsusliidu tegevjuht Alar Karu ja Viljandi linnapea Madis Timpson.

"See ettevõtmine on Viljandi ettevõtjatele ja majutusasutustele lisasissetulek, sest väljastpoolt maakonda tuleb siia 150 inimest," lausus Helmen Kütt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles