Riigikogu esimees ja ministrid tulevad Viljandisse omavalitsuspäevale

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Keskerakonna esimees Jüri Ratas.
Keskerakonna esimees Jüri Ratas. Foto: Elmo Riig

29. ja 30. septembril on Viljandis pärimusmuusika aidas Eesti seitsmes omavalitsuspäev "Elule aastaid ja aastatele elu" ning see on pühendatud Viljandimaa omavalitsuste liidu 30. ning omavalitsuspäeva kui riikliku tähtpäeva viiendale aastapäevale.

Korraldajad kirjutavad pressiteates, et ettekannetega esinevad ning kutsuvad töötubades kaasa mõtlema Tallinna ülikooli teadlased ja valdkonna parimad asjatundjad. Kavas on neli töötuba ja arutelu. Osaleb riigikogu esimees, ministrid, teadlased, omavalitsuste volikogude ning linnade ja valdade juhid. Kuulda ja näha saab ka erakondade juhtide debatti. Pärast töiseid arutelusid on kavas tantsuõhtu Väikeste Lõõtspillide Ühinguga. Traditsiooniks on kujunenud omavalitsuspäeval välja kuulutada aasta tegu. Uue algatusena leiab Viljandis aset omavalitsuspäeva lipu õnnistamine.

Tallinna ülikooli ühiskonnateduste instituudi direktor Indrek Grauberg märkis, et ühiskonnateaduste instituut on endiselt aktiivne ülikooli kolmanda samba ehk ühiskonda panustamise tegevustes. Omavalitsuspäev on kujunenud seejuures oluliseks koostööfoorumiks nii instituudi teadlastele kui ka laiemalt ühistegevuse võrgustiku parneritele. Tallinna ülikooli teadusprorektor Katrin Niglase sõnul on traditsiooniks saanud sisukad omavalitsuste arengu eri aspektidele pühendatud seminarid.

Lisaks Katrin Niglasele ja Indrek Graubergile ning Sulev Läänele ühiskonnateaduste instituudist osalevad ülikoolist omavalitsuspäeval haridusteaduste instituudi direktor Tiia Õun, loodusteaduste instituudi direktor Ruth Shimmo ja digitehnoloogiate instituudi direktor Peeter Normak. Ülikooli teadlased osalevad omavalitsuspäeval nii ettekannetega kui ka kõigis neljas töötoas, teiste hulgas on kohal Lauri Leppik, Kristjan Port, Aleksander Pulver, Merike Sisask, Leif Kalev, Kersten Kattai, Katri-Liis Leppik, Tiina Tambaum ja Kersti Kriisk.

Omavalitsuspäeva peetakse 1. oktoobril riikliku tähtpäevana 2018. aastast. Omavalitsuspäeva puhul on kokkusaamist korraldatud Tallinnas, Narvas, Pärnus, Saaremaal ja Tartus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles