Lugejal on võimalik koju tellida lemmik enam kui miljoni teose seast

Margus Haav
, reporter
Copy
Viljandi linnaraamatukogu direktor Reet Lubi loodab, et tänu uule laenutuskeskkonnale on Eestis vähem raamatuid, mis seisavad lugemata riiulil.
Viljandi linnaraamatukogu direktor Reet Lubi loodab, et tänu uule laenutuskeskkonnale on Eestis vähem raamatuid, mis seisavad lugemata riiulil. Foto: Elmo Riig

Teisipäeval avati raamatukogude ühine laenutusplatvorm Minu Raamatukogu (MIRKO), mis toob raamatuhuviliste käeulatusse 28 raamatukogu enam kui miljoni teosega, mida saab pakiautomaati või kulleriga koju tellida. Raamatukogude aasta puhul loodud ühine virtuaalne raamaturiiul aitab muuta kogud kättesaadavamaks üle Eesti.

"Esialgu on MIRKO laenutusplatvormiga liidestatud 28 raamatukogu kogud, milles on enam kui miljon raamatut või nooti," kõneles rahvusraamatukogu peadirektor Janne Andresoo. "Loodame, et tulevikus liitub veel raamatukogusid ja raamatukogude ühine virtuaalne riiul saab pikemaks."

Viljandimaalt on laenutusplatvormiga ühinenud Viljandi linnaraamatukogu. Selle direktor Reet Lubi rääkis, et liitumisotsuse taga on soov pakkuda vajalikke raamatuid ka neile lugejatele, kes ei ela Viljandimaal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles