Uus festival tuleb 600-kohalise telgi, õlle, õunastruudli ja vorstidega

Margus Haav
, reporter
Copy
Saksa toidu- ja õllekultuuril on väga pikad traditsioonid. Peagi saab nendest maitse suhu ka Viljandis korraldataval Oktooberfestil.
Saksa toidu- ja õllekultuuril on väga pikad traditsioonid. Peagi saab nendest maitse suhu ka Viljandis korraldataval Oktooberfestil. Foto: IMAGO/Wolfgang Maria Weber

 Viljandis Vabaduse platsil 7. ja 8. oktoobril esimest korda peetav Oktooberfest toob kahe õhtu jooksul nautimiseks kohale vesikringlid brezel'id, bratwurst'id, seakoodid, hapukapsa ja õunastruudli ning Baierimaal valmistatud õlled Spaten Oktoberfest ja Weihenstephaner Festbier. Mõlemal õhtul on võimalik osa saada kultuuriprogrammist.

Üks festivali korraldajatest Villem Varik rääkis, et kogu korraldajate seltskond on eri eluettapidel Münchenis käinud ja sealse Oktoberfesti fännid. "Nii tekkiski mõte midagi analoogset Viljandis korraldada. See mõte ei andnud kuidagi rahu, rääkisime erinevate maaletoojatega ja mõtlesime, et teeme ära. Ja kui juba teeme, siis teeme suurelt!"

Variku kinnitusel on festival sama suur kui Vabaduse plats. Sinna püstitatakse telk mõõtmetega 20 x 40 meetrit, suurem poleks tema kinnitusel lihtsalt ära mahtunud. Telki mahub istuma 601 inimest ning seal on ühtlasi täismõõtmetes lava.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles