Puhas plats! Karksi-Nuia punamonument haihtus salapäraselt

Copy
Arvatavalt 20. septembri päevavalguses kadus Karksi-Nuias mälestusmärk teises maailmasõjas langenud Punaarmee sõduritele. Praegu valitseb asukohas sügisene vaikelu, kuid punasõdurite olemasolu ja hauarahu küsimus on lahendamata.
Arvatavalt 20. septembri päevavalguses kadus Karksi-Nuias mälestusmärk teises maailmasõjas langenud Punaarmee sõduritele. Praegu valitseb asukohas sügisene vaikelu, kuid punasõdurite olemasolu ja hauarahu küsimus on lahendamata. Foto: Elmo Riig (montaaž)

Eelmise nädala teisipäeva pärastlõunal märkas tähelepanelik silm, et Karksi-Nuia ürgoru nõlvalt on kadunud Punaarmee sõduritele püstitatud obelisk, mille tippu ehtisid nelja ilmakaarde vaatavad viisnurgad ning mille alla on väidetavalt maetud viis Nõukogude sõdurit.

Mulgi abivallavanema Dmitri Orava sõnul tuli Karksi-Nuia punamonumendi eemaldamine vallajuhtidele üllatusena ning info sellest jõudis nendeni eelmisel kolmapäeval. «Teisaldamise on teinud keegi omavoliliselt vallavalitsust teavitamata,» sõnas Orav. «Vald pole selliselt monumendi eemaldamist algatanud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles