Tudengiduo kontserdid elustavad kuue aasta taguse traditsiooni

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Tudengiduo kontserdid korraldatakse kohvikus Fellin.
Tudengiduo kontserdid korraldatakse kohvikus Fellin. Foto: Elmo Riig

Viljandi kultuuriakadeemia kultuurikorralduse ja muusika õppekava tudengid toovad oktoobris ja novembris Fellini kohvikusse Tudengiduo kontserdid.

Neid on plaanis viis ning esimesel neist, 5. oktoobril kell 20 esinevad Katrina Merily Reimand ja Ott-Mait Põldsepp.

Viimati korraldati Tudengiduo kontserte 2016. aastal ning sellest sarjast kasvas välja mitu koosseisu, kes tegutsevad seniajani. Näiteks sai sealt tuule tiibadesse viiuli- ja häälekõlasid ühendav duo Leik.

"Tudengiduo taaselustamise mõte hakkas idanema juba suvel, kui sõpradega sai omakeskis arutatud kunagiste kontsertide üle. See, missuguse säraga sellest räägiti, pani mind kohe mõtlema, miks mitte jälle selle sarjaga alustada. Mul on hea meel, et Fellin oli mõttega päri ja ka kool oli valmis aitama," rääkis üks korraldajatest Lisann Raid.

Sarja teise korraldaja, kultuurikorralduse õppekava üliõpilase Laura Rulli sõnutsi on akadeemia muusikutega suheldes selgunud, et Viljandis napib peale Mulksu vinoteegis jämmimise ja akadeemia muusikaosakonna sarja "Made" kontsertide kohti, kus koolis omandatud oskusi lihvida ja praktiseerida. "Tänu Tudengiduo kontsertidele saame Viljandi linna rahvale tutvustada praegu veel vähe tuntud, kuid tulevikus kõigile teada muusikuid," rääkis Rulli.

Kõik Tudengiduo kontserdid on tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles