Vaba mõte ⟩ Marko Suurmägi: Põhja-Sakala tüli lahendamiseks tuleb poliitikutel ehitada pikk sild (1)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy

Tegelikult ei tea me veel, kas Põhja-Sakalas on nüüd vallavanem, vallavalitsus ja uus volikogu esimees. Ei usu ka võimuleastujad ise, et kõik libedalt läheb ning vastsed opositsionäärid eesotsas Priit Toobaliga uue nädala hakuks asjade seisu tunnistavad. Ees võib oodata kohtutee.

Sestap vaatleme uut olukorda pigem hüpoteetiliselt. Eeldame, et volikogu enamuse hääled ja soovid jäävad paika just nii, nagu need neljapäeva õhtul Suure-Jaani kooli saalis kõlasid.

Laias laastus võib valda õnnitleda. Häädemeestelt tulnud Karel Tölp vallavanemana on küll uus tulija – tema kogemused sama vallaga jäävad mitmeteistkümne aasta taha, mil ta juhtis kaks aastat Kõpu PM-i –, aga abivallavanemad on esmapilgul meeldivad üllatused. Kui keegi oleks endiselt Põhja-Sakala vallavanemalt ja enne seda abivallavanema kohal töötanud Jaanus Rahulalt veel üheksa kuud tagasi küsinud, kas ta usub oma naasmist Suure-Jaani, oleks ta selle tõenäoliselt välistanud. Vähemalt ise ta nii arvas. Vallamajast eemal oldud kümme kuud on aga just selline ajavahemik, mis võimaldab nii värsket starti kui ka vanade dokumentide arvutikataloogidest ülesotsimist.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles