Heategevusjooks kogub annetusi liikumispuudega lastele

Copy
Heategevuslik teatejooks
Heategevuslik teatejooks Foto: Elmo Riig

Täna jooksis Viljandis Jakobsoni kooli staadionil 480 kollases särgis last liikumispuudega laste toetuseks. Terve Eesti peale kokku oli samal ajal jooksjaid üle viieteistkümne tuhande.

Alustuseks tegid jooksjad ühekoos soojenduse, mis täitis staadioniringi üsna ühtlaselt lainetava kollasega.

Kaheksaliikmeline võistkond koosnes soovituslikult neljast poisist ja neljast tüdrukust. Teatevõistkonna iga liige pidi läbima rajal ühe ringi ning andma teatepulgaks oleva Mesikäpa küpsisepaki järgmisele jooksjale.

Jooksu Viljandi peakorraldaja Ants Kuusik toonitas, et see pole võistlus ja jooksja ei peaks endast viimast välja panema. "Kiiresti jooksmist siiski keelata ei saa ja hea on näha, et lapsed pingutavad ja tempo on päris suur," ütles ta.

Neljanda ja viienda klassi jooksu kolmandas vahetuses oli laste kõrval rajal korraga ka õpetaja. Kesklinna kooli Vd klassi õpetaja Virve Neeroti klass oli väljas kahe võistkonnaga, ent kaks last olid haigestunud ning nõnda asendas õpetaja ühe meeskonna kolmandat vahetust, teise võistkonna viimast jooksjat.

"Üks meie tüdruk jooksis ka kaks korda," ütles ta.

Virve Neerot on klassijuhatajana töötanud üle 30 aasta ning selle aja jooksul on tema klasse ka varem heategevusjooksul osalenud. Ise oli ta rajal esimest korda.

Kõik jooksjad said diplomi, võistkond kommikoti ning ühiselt krõbistati ära ka teatepulgaks olnud küpsisepakk.

Viljandimaalt osalesid jooksul Jakobsoni, Kesklinna, Heimtali, Halliste, Kalmetu, Tarvastu ja Kõpu kooli õpilased. 

Heategevusjooksu idee on laenatud Norrast ning Eestis on see liikumispuudega laste toetuseks raha kogunud 17 sügisel.

"Ega lastel ju raha ole," ütles Ants Kuusik. "Aga kui iga lapsevanem, kelle lapse seljas on kollane särk telefoninumbriga 900 7777, teeb kas või ühe euro suuruse annetuse, teeb see kogu Eesti peale kokku 15 000 eurot. Ja see on väga suur raha."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles