Bussisõitjaid on palju, viipajaid vähem

Tanel Jan Palgi
Copy
Tasuta ühistransporti kasutades ei pruugi sõitja teada, et nullpilet sisaldab kasvavaid kütusekulusid ja bussijaama teenustasu, mille üle liinide teenindajad peavad
pead vaevama.
Tasuta ühistransporti kasutades ei pruugi sõitja teada, et nullpilet sisaldab kasvavaid kütusekulusid ja bussijaama teenustasu, mille üle liinide teenindajad peavad pead vaevama. Foto: Marko Saarm

Sõitjad on pandeemia ajal tühjaks jäänud bussides küll tagasi, kuid osa neist jätab sõidu alguses ühiskaardiga tuvastile viipamata ning nii pole vedude korraldajal nende vajadustest selget pilti.

Maakonna bussiliine ja sõidugraafikuid koordineeriva Viljandimaa ühistranspordikeskuse juhi Kaupo Kase sõnul on võrreldes 2019. aasta septembriga, mil päevaseid sõitjaid oli 8800, kaotsi läinud peaaegu tuhat bussisõitjat. Praegune sõitjate tipp on pisut üle 7600 päevas.

Kase arvates võib statistiliselt arvu vähenemist põhjustada asjaolu, et pärast koroonat ei kinnita paljud Viljandi busside kasutajad oma sõitu. Ta hindab, et selle jätab tegemata suisa 40 protsenti sõitjatest. «Kui lisame selle 40 protsenti juurde, võime öelda, et sõitjate arv on normaliseerinud ehk on samal tasemel, mis see oli enne pandeemiat,» selgitas Kase.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles