Politsei leidis Viljandist töötamisõiguseta Gruusia kodakondse

Sakala
Copy
Politseinikud koos maksu- ja tolliametnikega teevad välistööjõuga ettevõtetesse kontrollkäike sageli.
Politseinikud koos maksu- ja tolliametnikega teevad välistööjõuga ettevõtetesse kontrollkäike sageli. Foto: Madis Veltman

21. septembril kontrollisid lõuna politseiprefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalve ametnikud Viljandi ettevõtteid, et selgitada välja, kas inimesed töötavad neis seaduslikult. Kontrolliti kolme juriidilist ja kümmet füüsilist isikut.

Selgus, et ühel Gruusia päritolu inimesel polnud nõuetekohast lühiajalise töötamise registreeringut. Tema suhtes alustati menetlust ning talle määrati 180-eurone rahatrahv.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Ragne Keisk ütles, et pisteliselt kontrollitakse ettevõtteid üle Eesti kogu aeg. Selle eesmärk on teada saada, kas kõigil välismaalt tööle tulnud inimestel on õigus riigis töötada ning kas nende dokumendid on korras.

"Enamasti teeme neid kontrollkäike koos maksu- ja tolliametiga, sest ka nende registris tuleb töötamine registreerida. Mõnel kontrollkäigul on kõigil töötajatel paberimajandus korras, aga vahel tuleb ette, et töötajad pole oma töötamist registreerinud. Enamasti kusagilt ikka nipet-näpet vigasid leiab ja keegi on üritanud seadusest mööda hiilida," rääkis Keisk.

Viimati tehti lõuna perfektuuri piirkonnas kontrollkäik Tartus ning siis leiti, et ühel Nepali kodanikul oli lühiajaline töötamine registreerimata. "Augustis käidi samuti Tartus ning avastati kaks Usbekistani kodanikku, kel polnud asjad korras," lõpetas Keisk. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles