Kesklinna kooli asub oktoobrist juhtima Kaija Kits. «Silm säras alates esimesest vestlusest!»

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Oktoobris Kesklinna kooli juhina tööle asuv Kaija Kits nendib, et viimased aastad on õpetajatele rasked olnud.
Oktoobris Kesklinna kooli juhina tööle asuv Kaija Kits nendib, et viimased aastad on õpetajatele rasked olnud. Foto: Elmo Riig, Erakogu (montaaž)

Viljandi Kesklinna koolile direktori leidmiseks korraldatud teine konkurss õnnestus: pärast nõuete muutmist laekus 11 avaldust, kandideerijate seast valiti välja neli aastat Põltsamaa Ühisgümnaasiumis töötanud ja kaks aastat sealse põhikooliosa õppejuhina töötanud Kaija Kits ning uude ametisse asub too 3. oktoobril.

Esimesel konkursil kandideeris Kesklinna kooli juhiks küll kuus inimest, ent kõigile nõuetele vastavat kandidaati nende seas ei leidunud. Viljandi toonase abilinnapea Kristjan Mändmaa sõnul sai mitmele saatuslikuks piisava juhtimiskogemuse puudumine. Uuel konkursil muudeti juhtimiskogemus soovituslikuks ning avalduse saatnud 11 inimese seas oligi mitu tugevat kandidaati.

Praegune abilinnapea Tonio Tamra märkis, et tema teada polegi ühelegi koolile Viljandis nii põhjalikult direktorit otsitud. Parimate väljasõelumiseks kaasati ka nõustamisagentuur Fontes, kes kolme kõige perspektiivikama kandidaadi kohta põhjaliku analüüsi kirjutas. Lõpuks langeski komisjoni otsus Kaija Kitse kasuks ning Tamra kinnitusel võib Kesklinna kooli pere kergendatult hingata: juht on leitud ning nõuete teatud leevendamine ei tähenda, et valik oleks langetatud kergekäeliselt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles