Lahkus kauaaegne arst ja Viljandi elutöö preemia laureaat

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Ruuben Rahumets
Ruuben Rahumets Foto: Elmo Riig

81-aastasena lahkus meie seast kauaaegne Viljandi haigla anestesioloog Ruuben Rahumets, kes 47 aastat kestnud karjääri jooksul andis narkoosi ligi 25 000 korda ning sai 2019. aastal Viljandi elutöö preemia linlaste tervise hoidmise ja päästmise eest.

Tartumaal Mäksal sündinud Rahumets sattus Viljandi haiglasse tööle suunamise kaudu 1973. aastal. Tema viimaseks tööpäevaks seal jäi 2019. aasta 31. detsember – siis otsustas ta ise pensionile siirduda.

Ametis olles pani Rahumets märkmikusse detailselt kirja kõik enda tehtud narkoosid: diagnoosi, narkoosi meetodi, inimese nime ja kellaaja. Kokku tuli neid tööloldud aja jooksul üle 25 000.

Kolleegid on Rahumetsa Sakalale kirjeldanud kui väga suure töövõimega ja stressisituatsioonides vastupidavat arsti, kes suutis säilitada külma närvi ja rahulikku meelt ning sisendada patsientidele optimismi ja usku haigustest paranemisse.

Ruuben Rahumets oli staažikas Kaitseliidu liige ja väljapaistva teenistuse eest on talle antud teenetemedal Pro Patria. Ta on osalenud kordusõppustel, neist viimaseks jäi talle nädalane õppus «Siil» 2018. aastal.

Kohalikus poliitilises elus on Ruuben Rahumets kaasa rääkinud Sotsiaaldemokraatliku Erakonnaga seotud Mõõdukate perioodist alates. Ta on olnud Viljandi linnavolikogu asendusliige ja sotsiaalkomisjoni kauaaegne liige.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles