Etnokulpidele rahvahääletus aitab leida pärimuse parimad

Sakala
Copy
Etnokulpide tseremooniat on Eesti pärimusmuusika keskus korraldanud 13 aastat.
Etnokulpide tseremooniat on Eesti pärimusmuusika keskus korraldanud 13 aastat. Foto: Marko Saarm

Septembri lõpuni kestaval pärimusmuusika auhinna Etnokulp rahvahääletusel selguvad tänavused parimad muusikud, kollektiivid ja pärimusmuusika lood. 

Möödunud aastal anti vahepealsest eriolukorrast tingituna välja vaid aasta albumi Etnokulp, kuid tänavu esitati Eesti pärimusmuusika keskuse korraldatud konkursile rekordiliselt 45 albumit ja 38 singlit. Võitjad kuulutatakse välja 7. oktoobril traditsioonilisel pärimusmuusika lõikuspeol. Seda saab jälgida ETV-s pühapäeval, 9. oktoobril kell 20.

Pärimusmuusika keskuse juhataja Tarmo Noormaa sõnul on vaheaastast hoolimata konkursi tase kõrge ja palju uut loomingut, millega võib väga rahule jääda. Eriti rohkelt oli sooloalbumeid, mis peegeldab möödunud perioodi. Lisaks tuntud tegijatele mitu uustulnukat, kelle heliloomingu kvaliteet on väga kõrge. 

"Siinse pärimusmuusika väärtuslikumat auhinda Etnokulpi saab võrrelda  filmimaailma Oscariga. Möödunud aastal andsime välja vaid parima albumi Etnokulbi ja see tähendab, et enamikusse kategooriatesse on kogunenud kahe aasta looming," rääkis Tarmo Noormaa ja lisas, et säärane nominentide hulk muudab parimate väljaselgitamise  kindlasti pingelisemaks.  

Rahvahääletus toimub siin.  Etnokulp 2022 auhinnad selgitatakse 2020. aasta augustist 2022. aasta augustini Eesti pärimusmuusikasse kuuluva heliloomingu hulgast. Etnokulp antakse välja kuues kategoorias. Rahvahääletuse väliselt valib žürii, kuhu kuuluvad Avo Kartul, Margus Haav, Lisete Velt, Karoliine-Lisette Kõiv ja Sandra Vabarna, parima albumi. Erikulbid panevad välja ka Eesti pärimusmuusika keskus ja Raadio 2. 

Etnokulpide tseremooniat on pärimusmuusika keskus korraldanud 13 aastat ning see on ainus tunnustus omas žanris. Eelmisel aastal pälvis aasta albumi Curly Stringsi "Pidu meis eneses".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles