Pika tänava uuendusega saab vanalinn ühtse tänavavalgustuse

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Praegu võib Pikal tänaval näha uut ja endist valgustit, kuid peagi hallid postid koos lambiga kaovad ja jäävad alles mustad laternad.
Praegu võib Pikal tänaval näha uut ja endist valgustit, kuid peagi hallid postid koos lambiga kaovad ja jäävad alles mustad laternad. Foto: Marko Saarm

Viljandi Pikka tänavat hakkavad valgustama sepistatud laternad, mis on tänava alguses kinnitatud majade külge, kuid töö veel jätkub ning valgustus jõuab ka Kassisabale. Põlema süüdatakse need ehk kuu aja pärast.

«Eelmisel nädalal alustasime lõpliku variandiga,» ütles Viljandi Veevärgi arendusjuht Rein Triisa. Töö, mille käigus seniste hallide postide küljes olevate valgustite asemel hakkavad tänavat kaunistama sepistatud konsoolid ja mustadel postidel laternad, käibki Viljandi Veevärgi eestvõttel.

Kitsas tänavaosa

Rein Triisa sõnul tuli idee Pikal tänaval valgustus välja vahetada kevadel. «Pika tänava Kauba tänava poolne osa on väga kitsas ning sealsed esimesed viis posti segavad oluliselt liiklemist. Seetõttu tuli meil mõte asendada need tänava kitsal osal maja külge käivate konsoolidel valgustitega,» selgitas ta ja lisas, et samuti on plaanis vahetada kuus halli vanalinna ebasobivat valgustit mustade vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles