Kert Varik ja Lari Kunnas kirjutasid end hõbedaga Eesti ja Soome spordiajalukku

Priscilla Õmblus
Copy
Krossisõitjad Kert Varik (paremal) ja Lari Kunnas tegid nädalavahetusel Eesti ja Soome motospordi ajalugu, võites maailmameistrivõistluste hõbeda.
Krossisõitjad Kert Varik (paremal) ja Lari Kunnas tegid nädalavahetusel Eesti ja Soome motospordi ajalugu, võites maailmameistrivõistluste hõbeda. Foto: EMF

Ligi kaks kümnendit polnud Eesti krossisõitja maailmameistrivõistluste sarja kokkuvõttes pjedestaalile astunud. Kuniks pühapäeval kirjutas Kert Varik oma soomlasest korvimehe Lari Kunnasega Eesti ja Soome spordiajalugu, vormistades Saksamaal külgvankriga mootorrataste krossi maailmameistrivõistluste finaaletapi kolmanda kohaga kokkuvõttes hõbeda.

Seni olid Eestile motokrossi maailmameistrivõistlustelt, seejuures samuti külgvankriga mootorrataste krossis, ainsa medali toonud Are Kaurit ja Jürgen Jakk 2004. aastal ning see oli pronks.

Nagu värske maailmameistrivõistluste hõbedamees, karksinuialane Kert Varik nentis, võib praegu seega öelda, et ta on koos Lari Kunnasega spordiajalugu kirjutanud: nüüd kuulub eestlaste motokrossi maailmameistrivõistlustel sõidetud läbi aegade parim tulemus neile. «Sellest oli 18 aastat … jah. Nüüd läheb aega, et see järgi sõita, ma arvan.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles